Bandenexpert.be maakt het makkelijk voor je om de juiste banden te kiezen voor jouw auto. Of je nu opzoek bent naar zomerbanden, winterbanden of de prijs en kwaliteit wilt vergelijken van diverse banden, het is allemaal mogelijk bij de meest betrouwbare bandenexpert.

de banden expert van belgië

bandenexpert.be logo

Welkom bij de site van banden velgen. Zie hier een overzicht van punten waar je op moet letten en waar je het beste kunt zijn bij het kopen van banden velgen. Het beste is om banden velgen te kopen bij een bekende dealer of garage. Hieronder een overzicht van punten die je kunnen helpen bij het kiezen van autobanden of velgen.

Samen met de naam van de fabrikant en de naam van de band, er is altijd een reeks van cijfers en letters die betrekking hebben op de omvang van de bandmaat. Hieronder een voorbeeld van wat deze cijfers en letters van de bandenmaat betekenen.

Bij het veranderen van de bandenmaat en velgen, is het noodzakelijk om een diameter zo dicht mogelijk bij het origineel te houden. De nieuwe bandenmaat berekenen is belangrijk, zodat de aandrijving van de versnellingen niet nadelig beïnvloed wordt. De nieuwe bandenmaat berekenen zal er ook voor zorgen dat de rijhoogte niet aanzienlijk veranderd zal worden. Een verschil bij de bandenmaat berekenen van 2.5% minder of meer wordt als maximum aangeraden.

Verschillende velgen hebben allemaal een verschillende velgmaat. Deze velgmaat bestaat uit een aantal cijfers en letters. Elke velg heeft een vaste bandenmaat. Met bandenmaat berekenen kan je uitrekenen wat verstandig is wanneer je een grotere velgmaat wilt nemen. Hieronder een voorbeeld van een velgmaat met de betekenis van deze velgmaat:

Wanneer je nieuwe banden moet kopen kun je altijd kiezen tussen gebruikte banden en nieuwe banden. Hieronder een aantal punten waarom nieuwe banden aantrekkelijker kunnen zijn.

Waarom nieuwe banden?
Het kiezen voor nieuwe banden heeft als voordeel dat de nieuwe banden meer veiligheid bieden, omdat deze goed getest zijn door de fabrikant en niet beschadigd in tegenstelling tot gebruikte banden. De dat nieuwe banden vlotter rijden en hebben een volledige profieldiepte. De nieuwe banden zullen langer meegaan.

Wanneer nieuwe autobanden?

Er zijn een aantal punten waaraan te zien is of het nemen van nieuwe banden nodig is. Een autoband kan z’n 10 jaar meegaan. Wanneer de banden zichtbare schade heeft is het verstandig om nieuwe banden te nemen om veiligheid te garanderen.

Het gebruiken van gebruikte banden wordt niet altijd aangeraden. Het nemen van gebruikte banden is goedkoper, maar de kwaliteit van gebruikte banden is moeilijk te garanderen. Het is vaak moeilijk te zien bij gebruikte banden wat de schade is van deze tweedehands banden, omdat je niet weet hoe de vorige eigenaar met deze gebruikte banden is omgegaan.